SoVa знає про все!

Чому не можна кип’ятити воду вдруге

Багато з нас протягом дня часто п’ють чай або каву, використовуючи одну і ту ж воду. Ну дійсно, навіщо кожен раз набирати нову, якщо в чайнику вже є вода і часто ще тепла – так вона і закипить швидше. Виявляється – потрібно!

Існують 3 вагомі причини для того, щоб кожен раз наповнювати чайник свіжою водою:

 

1 Рідина втрачає кисень з кожним кип’ятінням

Кожен раз, коли одна і та ж вода проходить процес кип’ятіння, її склад порушується, і кисень випаровується з рідини. Вода перетворюється в «змертвілу», а значить зовсім не корисну для організму воду.

2 Збільшується кількість домішок

Кипляча рідина має властивість випаровуватися, а домішки залишаються, внаслідок чого вміст осаду збільшується.

3 Вода втрачає смак

Заварюючи чай повторно закип’яченою водою, ви вже не отримаєте первинний смак приготованого з такою водою напою. Сира вода, що пройшла стоградусной нагрів, вже має інший присмак, а повторно закип’ячена – і поготів втрачає свій смак.