Глазуроване пташине молоко

Хочеться смачненького десерту? Ось він – простий і ефектний рецепт тістечок без випікання. На дні – солодке хрустке печиво у фруктовому желе, далі – шар пташиного молока, зверху- ніжна та яскрава дзеркальна глазур. Прикраса- родзинка – смородинка.

  1. Дзеркальна глазур (готується раніше):

150г води + 300г цукру + 300г сироп глюкози – закип’ятити +2 хв.

В чаші змішати 200г згущенки, 300 г білого шоколаду, 20 г замоченого листового желатину. Збити блендером.

Додати воду з цукром і глюкозою.

Додати краситель (пару крапель) + 0,5ч.л. діоксида титану.

Пробити блендером на малій швидкості під кутом, щоб не було багато бульбашок. Процідити через сито, накрити харчовою плівкою в контакт, щоб не було корки.

Поставити в холодильник на добу для стабілізації.

Після заливки глазур можна зібрати , накрити і зберігати місяць в холодильнику.

 

  1. Пташине молоко: 1 пачка сметани 25% 400г + 1 чашка теплого желатину (розчинити 1 пакет сухого желатину на 300 г води) + 3 стол лож цукру + ванілін.

Пташине молоко розлити в силіконові формочки (не до країв) і поставити в морозилку.

 

  1. На другий день розчинити сухе фруктове желе (щоб було більш концентроване ніж звичайно). Залити тонким шаром наверх замерзлого пташиного молока і покласти кругле печиво (щоб не втопилось), воно буде слугувати дном. Печиво можна замінити бісквітом. Добре заморозити – до 21 градусу.

 

  1. Глазур нагріти на водяній бані, щоб розтала але не кипіла. Остудити до кімнатної температури, але щоб не почала застигати.

  1. По одному швидко вийняти з формочок, поставити на миску на стакан, залити глазур’ю (має бути прохолодна, однорідна, добре тягнутись при скапуванні). Прикрасити замороженими ягодами смородини. Поставити на розморозку в холодильник або на столі (4-5 годин). Смачного!