Секрет приготування смачних вареників з ягодами дозволяє отримати ідеальну літню страву привабливого вигляду. Якщо знати маленькі хитрощі, варенички не розваряться та не потечуть, втрачаючи смачний солодкий сок та вітаміни.
Отже, основні рекомендації для вареників з вишнею:
- По-перше, потрібно замісити тісто не дуже туго, що не «забити» його борошном. Вода, борошно і сіль – класика тіста для вареників. Не потрібно додавати яйце, кефір, молоко, масло чи розпушувачі! Борошно просійте, посоліть і потрошки додавайте холодної води, замішуючи, ніби легенько підкидаючи борошно у мисці рукою. Дайте постояти під рушником хвилин 10-15.
- Розкатувати тісто слід товщиною в 1,5 мм – це тонка робота у всіх сенсах. Якщо начинка з соком – 2-3 мм.
- Ягоди і фрукти для вареників краще трошки підморозити – тоді вони не встигнуть пустити сік під час ліплення.
- Добре защипніть краї, не пошкодуйте приділити цій роботі досить часу і уваги.
- Не переборщіть з начинкою, демонструючи свою щедрість. Тісто не любить зайвого.
- Варіть вареники малою кількістю в широкій каструлі. Вода, в яку закладаються вареники, повинна бути киплячою. А коли варенички вспливуть на поверхню обережно виймайте їх шумівкою на широку тарілку і посипайте цукром.
Смачних вареників!