SoVa знає про все!

Тренди кулінарії у 2018 році

Цікаві гастрономічні відкриття, нові фаворити і нові смаки страв. Зустрічайте зіркову дюжину тенденцій року, що настав, адже вони скоро змінять наше кулінарне життя.

Нове борошно

Існує безліч альтернатив пшеничній муці. Прихильники правильного харчування вже давно оцінили більш корисне лляне, мигдалеве, кокосове і рисове борошно. У 2018-му році на прилавках магазинів з’явиться ще один оригінальний вид борошна – борошно з маніоки.

Маніок – це вічнозелене тропічна рослина, популярне в Африці і в Південній Америці. Бульби маніоки, з яких і робиться борошно, схожі на картопляні, але містять дуже багато корисних речовин.

Корейські мотиви

У 2018-му корейська кухня стане ще популярнішою. Її сміливість і оригінальність по достоїнству оцінили як шефи, так і гості ресторанів і кафе. Корейська кухня – це наочне підтвердження того, як класичні страви можна урізноманітнити, додавши лише кілька додаткових інгредієнтів. Страви-хедлайнери: шашлик з тофу і обсмажені на грилі кальмари в паніровці.

Безвідходне виробництво

Турбота про екологію стає модною в гастрономічному світі. У цьому питанні тенденції диктують шефи скандинавської кухні. Кухарі північних країн використовують для приготування їжі не тільки м’якоть плодів, а й коріння, лушпиння, цедру і інші інгредієнти. Все більше кулінарних проектів по всьому світу підхоплюють такий підхід.

 

Прозорість рецептури

Гості фуд-проектів різного рівня і масштабу стають все більш вимогливими і допитливими. Їм цікаво насолоджуватися їжею не тільки в момент трапези, а й вивчати рецептуру, особливості технологій приготування і історію тих чи інших інгредієнтів. В результаті ми будемо бачити все більше відкритих кухонь і публічних шефів, які готові ділитися своїми секретами.

 

Східна кухня

Європейська кухня вже не перший рік здає позиції під натиском східних країн. А в році, що наступив мир відкриє для себе нові гастрономічні маршрути: Ірак, Іран, Лівія, Сирія. Загальна особливість цих національних кухонь – любов до спецій і насичені аромати.

Стріт-фуд

Продовжить набирати популярність вулична їжа. Очікується поява нових учасників ринку, причому більшість з них будуть продавати їжу оригінальних національних кухонь.

Салат Поке

Любителі севича, радійте! У 2018 році найбільш популярним салатом стане гавайський салат Поке, в який додають сиру рибу. Напевно, незабаром це гавайське блюдо потіснить Цезар і Нісуаз і займе гідне місце в серці кожного гурмана.

 

 

Японські новинки

Японською кухнею вже давно нікого не здивуєш. Суші, роли та сашимі не менше популярні, ніж піца і паста. Але в новому році гості японських ресторанів зможуть спробувати і по достоїнству оцінити нові оригінальні позиції меню: наприклад, шашлички-якіторі і смажений тофу в бульйоні.

Вічна Італія

А що залишається сталим – то це любов до італійських страв. Піца, паста і лазанья будуть продовжувати радувати вітчизняних гурманів багатими смаками та широкими можливостями для кулінарних експериментів.

 

Оригінальні рецепти тако

Тако – популярне мексиканське блюдо. Мексиканці їдять тако на сніданок, обід і вечерю. Страву готують з кукурудзяних коржів, в які загортають різноманітні начинки. Перед сучасними шефами відкриваються неймовірні можливості для використання своєї фантазії. З начинками можна експериментувати нескінченно.