SoVa знає про все!

Віденський пиріг

Це ідеальний пиріг для літніх посиденьок на свіжому повітрі з чашкою ароматного чаю. А краще – з кавою по-віденськи чи чаркою австрійського шнапсу.

Готується віденський пиріг не складно, а в якості начинки замість вишень можна використовувати також і свіжі сливи, персики або абрикоси.

Для пирога потрібні такі продукти:

  • М’яке вершкове масло – 150 г.
  • Цукор – 125 г.
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 200 г.
  • Розпушувач або сода – 1 ч.л.
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Сіль – дрібка
  • Свіжа вишня (слива, абрикоса) – 400 г.

 

Приготування:

  1. Виймаємо з ягід кісточки і залишаємо стікати сік.
  2. Для приготування тіста збиваємо цукор і масло кімнатної температури. Збивати краще на низькій швидкості, а коли крем стає пишний додаємо по одному яйцю, продовжуючи збивати масу.
  3. До просіяного борошна додаєм розпушувач (або соду) і дрібку солі. Далі додаємо сюди масляно-яєчний крем, легенько замішуємо ложкою. Тісто має бути достатньо густе, проте не круте.
  4. Духовка розігрівається до 180 градусів. Форму краще використовувати круглу зі з’ємними бортами. На дно вкладається пергамент і затискається формою, обрізається по колу, промащується олією.
  5. За допомогою лопатки тісто рівномірно розподіляється на дні форми, а зверху вкладаються вишні без надлишку соку.

 

 

6. Випікається пиріг 30-35 хвилин до рум’яної скоринки. Після випікання трошки охолоджується, виймається з форми, переміщається на тарілку разом з пергаментом. А коли випічка охолоне – прикрашається цукровою пудрою через сито.

 

Please follow and like us: