Це ідеальний пиріг для літніх посиденьок на свіжому повітрі з чашкою ароматного чаю. А краще – з кавою по-віденськи чи чаркою австрійського шнапсу.
Готується віденський пиріг не складно, а в якості начинки замість вишень можна використовувати також і свіжі сливи, персики або абрикоси.
Для пирога потрібні такі продукти:
- М’яке вершкове масло – 150 г.
- Цукор – 125 г.
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 200 г.
- Розпушувач або сода – 1 ч.л.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Сіль – дрібка
- Свіжа вишня (слива, абрикоса) – 400 г.
Приготування:
- Виймаємо з ягід кісточки і залишаємо стікати сік.
- Для приготування тіста збиваємо цукор і масло кімнатної температури. Збивати краще на низькій швидкості, а коли крем стає пишний додаємо по одному яйцю, продовжуючи збивати масу.
- До просіяного борошна додаєм розпушувач (або соду) і дрібку солі. Далі додаємо сюди масляно-яєчний крем, легенько замішуємо ложкою. Тісто має бути достатньо густе, проте не круте.
- Духовка розігрівається до 180 градусів. Форму краще використовувати круглу зі з’ємними бортами. На дно вкладається пергамент і затискається формою, обрізається по колу, промащується олією.
- За допомогою лопатки тісто рівномірно розподіляється на дні форми, а зверху вкладаються вишні без надлишку соку.
6. Випікається пиріг 30-35 хвилин до рум’яної скоринки. Після випікання трошки охолоджується, виймається з форми, переміщається на тарілку разом з пергаментом. А коли випічка охолоне – прикрашається цукровою пудрою через сито.